На Луганщині почали розробляти єдину схему взаємодії луганської філії Агентства з питань банкрутства, Податкової адміністрації і Пенсійного фонду щодо супроводження процесу банкрутства підприємств області. Представники цих організацій мають реальні важелі впливу на такі підприємства, оскільки є вирішальними учасниками майже дев’яноста відсотків справ про банкрутство.
У провадженні господарських судів області сьогодні 424 такі справи, значна частина яких стосується підприємств паливно-енергетичного комплексу і сільського господарства. Прикметно, що за останній рік кількість підприємств із державною часткою власності, що перебувають у процедурі банкрутства, зменшилася.
Як зазначає директор Агентства з питань банкрутства в Луганській області Геннадій Плис, складною проблемою для Луганщини залишаються підприємства — «відсутні боржники». Хоча їх і було зареєстровано, однак у них немає ні документації про свою діяльність, ні майна, ні печатки, ні навіть керівників. Таких підприємств тут зареєстровано на сьогодні більш як 90. Єдина схема взаємодії, на думку керівників регіону, має змінити ситуацію на краще.
 
Луганськ.