МВС України пропонує створити при уряді спеціальний міжвідомчий центр моніторингу проблем економічної безпеки для супроводу інвестиційних проектів і надання прогнозних оцінок щодо їхнього впливу на наповнення бюджету. Це рішення, за словами першого заступника начальника Департаменту держслужби боротьби з економічними злочинами Леоніда Скалозуба, пов’язане з виявленням низки проблем у роботі спеціальних економічних зон і територій пріоритетного розвитку.
Вивчення становища з дотриманням законів підприємцями у ВЕЗ і ТПР показало, що для деяких з них статус територій є тільки прикриттям для зловживань із коштами і майном, заявив Л. Скалозуб.
Він повідомив, що хоча темпи приросту інвестицій у зонах істотно перевищують загальнодержавні показники, частка іноземних капіталовкладень становить лише третину. Тим більше що кошти, як правило, надходять у території з найбільш розвиненою інфраструктурою, а не в так звані депресивні регіони, наголосив Л. Скалозуб.
На думку фахівців департаменту, підвищенню ефективності функціонування таких територій мало б сприяти  зниження вартості інвестиційних проектів до 200—300 тис. доларів і диференціація умов інвестування, повідомляє «Інтерфакс-Україна».