Коаліція та ООН припустилися помилки під час планування дуже складної операції в Іраку, внаслідок чого став можливим вибух представництва Об’єднаних Націй у Багдаді, заявив Генеральний секретар ООН Кофі Аннан на прес-конференції у Стокгольмі. Водночас він наголосив, що ці помилки жодною мірою «не пояснюють і не виправдовують насилля, яке світ спостерігає нині в Іраку». Кофі Аннан знову підтвердив, що ООН продовжить свою місію в цій країні. «На нас лежить відповідальність за стабілізацію в Іраку. Це відповідає інтересам не тільки іракців, а й усього регіону та світу».
Світовий банк і Міжнародний валютний фонд вирішили призупинити свою діяльність в Іраку. Серед поранених і зниклих безвісти є і співробітники цих організацій. Припиняє роботу в країні і Європейська комісія. Багдад залишать співробітники, які вивчали потреби Іраку в гуманітарній допомозі. За словами представника ЄК Майкла Манна, в іракській столиці залишаться тількі ті співробітники комісії, що курирують програми екстреної допомоги.
Тим часом ФБР проводить розслідування теракту. Вже уточнено модель автомобіля, який був начинений вибухівкою. Це — КамАЗ. А вибухівку, найпевніше, було взято зі старих військових складів армії Хусейна. За попередніми даними, її завезли в країну ще за часів дружби Іраку та СРСР.