Вийшов вісімнадцятий номер міжнародного громадсько-політичного журналу «Губернатор». Присвячений він Азербайджану.
Про Баку, як і про весь Азербайджан, важко розповідати — потрібно бачити. І все-таки журналісти «Губернатора» взяли на себе сміливість розповісти про нинішний Азербайджан, про главу держави Гейдара АЛІЄВА, якому нещодавно виповнилося 80 років.
«Гейдар Алієв, за підтримки своїх співвітчизників, у 1993—1994 роках, по суті, врятував країну від сповзання у прірву, захистив її державність», — наголошує головний редактор журналу, заслужений журналіст України Богдан БІЛЕЙЧУК.
«Єні Азербайджан» — тобто «Новий Азербайджан» — таку назву має партія, створена понад десять років тому Гейдаром Алієвим і очолювана ним. Це не просто вдала передвиборна гра слів, це насамперед — суть нової державної політики, запропонованої нинішнім главою держави.
Новий Азербайджан — це передовсім перехід економіки на ринкову основу, нові ринки збуту каспійської нафти і мільярдні (звичайно ж, в американських доларах) іноземні інвестиції в економіку країни. А також ліквідація неефективної колгоспної системи і передання землі селянам у приватну власність. Нові сучасні виробники, додаткові робочі місця, комфортабельне житло, нормальна зарплата... Отже, все те, що робить життя людини гідним і повноцінним.
У цьому номері «Губернатора» зроблено спробу розповісти про новий, сучасний Азербайджан, його талановитих і працьовитих людей, про його красу і перспективи.