Народні депутати Василь Хара, Людмила Кириченко і Василь Онопенко розробили законопроект «Про Єдиний реєстр персональних даних», що встановлює принципи створення єдиної системи обліку й ідентифікації фізичних осіб, які перебувають на законних підставах на території України. Нині документ розглядають у Комітеті ВР з питань правової політики.
Як вважають депутати, запровадження єдиного реєстру забезпечить відстеження динаміки міграційних, еволюційних, соціальних та інших процесів у суспільстві, прогнозування населеності. Реєстр дасть можливість забезпечити автоматизацію проведення масових заходів — виборів, референдумів тощо.
Відповідно до законопроекту власником єдиного реєстру буде Міністерство юстиції України, а систему органів, що його вестимуть, складуть чинні  органи реєстрації актів громадянського стану.
Крім того, законопроектом передбачений документ єдиного зразка для населення — картка. Вона міститиме інформацію про фізичну особу, а також дасть змогу власникові цього документа одержати доступ до інформації про себе в єдиному реєстрі.
Парламентарії вважають, що поступове формування єдиного реєстру не спричинить значних витрат, повідомляється на веб-сайті Верховної Ради.