Для майстерні театрального мистецтва «Сузір’я» нинішнє літо — аж ніяк не «мертвий сезон». Адже у дні, коли працівники всіх київських творчих колективів відпочивають, тут кипить напружена робота. Річ у тім, що до свого 15-річчя майстерня одержала від будівельників і реставраторів дбайливо реконструйоване й оновлене приміщення театру-салону, і тепер в нього треба заново вдихнути життя, повернувши ту дивовижну атмосферу теплого й задушевного спілкування, яка так приваблювала всіх відвідувачів «Сузір’я».
А яке спілкування без зручних стільців? Тож вони сьогодні — чи не головна турбота художнього керівника майстерні народного артиста України Олексія Кужельного. Тільки на відміну від героїв популярного роману, йому треба знайти їх значно більше, ніж дванадцять. 
І не випадкових, а витриманих у стилі модерн, та ще й з оббивкою, яка гармоніювала б із вишуканим інтер’єром історичного приміщення. «Не впишеться» в нього і звичайна барна стійка. Треба знайти якийсь старовинний буфет, біля якого природний вигляд матимуть дами у вечірніх сукнях та джентльмени у фраках. Адже мріє господар театру-салону також про бали, на які залюбки приходили б кияни і гості міста.
Та за всіма господарськими турботами не забувають у «Сузір’ї» про творчість. У підвальному приміщенні, де розміщено крихітний зал із мікросценою, йдуть репетиції вистав, які буде показано в наступному сезоні. Мають поповнити репертуар спектаклі про Едіт Піаф, про Марину Цвєтаєву і Бориса Пастернака та інші.
Євген ЧЕКАЛІН (агентство «Прес-КІТ»).