Народний депутат України Григорій Омельченко звернувся до СБУ з проханням забезпечити безпеку журналіста, свідка у справі Георгія Гонгадзе. Про це «Голосу України» повідомили у прес-центрі СБУ.
Прізвище представника ЗМІ, про якого йшлося під час розмови з тимчасово виконуючим обов’язки Голови Служби безпеки Петром Шатковським, «есбеушники» не назвали (ймовірно, це Олег Єльцов). Проте заявили, що парламентарій отримав «вичерпну відповідь»: «невідомому» журналісту СБУ поки що не надала охорону, посилається на... некомпетенцію у цій благородній справі. За словами одного з представників прес-служби, лише Генеральна прокуратура після отримання відповідної заяви від самого журналіста визначатиме офіційного «тілоохоронця». Крім того, в прес-службі заявили, що лише до компетенції Генпрокуратури належать оприлюднені заяви Ігоря Гончарова та розслідування кримінальної справи за фактом загибелі Георгія Гонгадзе.
Деякі ЗМІ повідомляли, що під час зустрічі йшлося також і про захист працівників СБУ, яким відомо про обставини скоєння вбивства
Г. Гонгадзе. Однак «на цю тему» у прес-службі інформації не було.