Учора в олімпійському навчальному центрі «Конча-Заспа» члени збірної команди України з легкої атлетики зустрілися з головою Держкомітету з фізичної культури і спорту Миколою Костенком і віце-прем’єр-міністром з гуманітарних питань Дмитром Табачником. Напередодні від’їзду спортсменів на чемпіонат світу відбулася щира зацікавлена розмова. А перед цією прес-конференцією ваш кореспондент спілкувався з головним тренером національної збірної з легкої атлетики Валерієм Александровим.

— На чемпіонаті світу, в якому візьмуть участь 200 країн, кожна збірна, зрозуміло, налаштована на медалі, — зазначив Валерій Федорович. — Наша — не виняток. Хлопці й дівчата підготувалися гідно, повні сил і бажання порадувати співвітчизників найвищими досягненнями.
Але прогнозувати, хто яку медаль завоює — справа невдячна. Побажаємо тільки спортсменам, щоб їхні мрії збулися.
Це реально, бо в склад збірної входять зірки спорту: чемпіони світу, Олімпійських ігор, Європи. Від них ми чекаємо максимальної самовіддачі і відповідних результатів. Серед іменитих спортсменів спринтерка Жанна Блок, стрибунка у висоту Інга Бабакова, у довжину і потрійним — Інеса Кравець, штовхальник ядра Юрій Білоног, стрибун у довжину Олексій Лукашевич та чимало інших.
Микола Костенко розділив оптимізм і надію тренерів, зауваживши, що вірить в успіх команди.