Гості прилетіли до Києва зранку в понеділок. І на контакти з пресою йшли неохоче. Їхній тренер Нікола Юрчевич почав розмовляти лише увечері під час прес-конференції. Він дав високу оцінку чемпіонові України. Сказав, що мав можливість переглянути гру киян у відеозапису. До останнього моменту наставника гостей хвилювала можлива тактична побудова на поєдинок. Грати у два нападники чи з одним — бразильцем Да Сільвою? Але точно було відомо, що не гратиме румунський легіонер Осім Міту, який за розмови з арбітром у матчі другого кваліфікаційного раунду зі словенським «Марибором» отримав червону картку.
Узагалі, було враження, що хорвати перебували в ейфорії від виграного важкого поєдинку проти словенців.
Олексій Михайличенко напередодні зустрічі о 14.00 з’явився в прес-комплексі свого клубного стадіону разом із Валентином Белькевичем.
— До поєдинку готуються 19 гравців. Зазнавши невеликої травми, на поле у вівторок не вийде Горан Саблич. Проте до основної групи повернувся Юрій Дмитрулін. 
Незважаючи на великий відтік гравців, у загребському «Динамо» постійно з’являються нові таланти. Нашого суперника відзначають гарна пластика, вправна робота з м’ячем, жорсткість і артистизм. Непогано поставлено колективні дії, а в лінії оборони присутні високі на зріст, кремезні гравці, які непогано грають на «другому поверсі».
Для обох команд ці поєдинки, мов останній бій. Переможець потрапить до групового турніру Ліги чемпіонів. Мотивація, як бачите, величезна. Отже, треба насамперед підготуватися якнайкраще психологічно. І обов’язково забути, що ми вже шість разів грали в основному турнірі ліги.
— Ми не вперше беремо участь у відбірковому раунді і раніше постійно потрапляли до групового турніру Ліги чемпіонів, — долучився до розмови Валентин Белькевич. — Настрій у хлопців бойовий, усі бажають довести свою перевагу над загребцями.
— Де ліпше проводити першу гру — вдома, чи на виїзді?
— Немає різниці. Головне — за сумою двох зустрічей виявитися сильнішим за суперника.
— А чи не завадить дощ?
— Мені подобається грати за дощової погоди. На слизькому полі легше обігрувати оборонця.
Гра
Перші півгодини кияни здебільшого оборонялися. Відчувалося, що їхній суперник мав внутрішній спокій і був упевненіший. Однак поступово господарі прийшли до тями, перехопили ініціативу і двічі добилися успіху. Щоразу результативну атаку починав капітан киян Белькевич. У першому разі він блискуче виконав штрафний, і м’яч точно поцілив на голову Федорова. Схоже, це була відточена на тренуваннях комбінація.
Хорватська команда вочевидь розгубилася. І знову Белькевич зробив чергову результативну передачу. А Леко, який ще торік грав у загребському «Динамо», зблизька переправив м’яча у ворота.
Надію гостям подарував 19-річний Ніко Кранчар (учора в нього був день народження). Цей футболіст, безперечно, був найпомітніший у складі загребців: чіпкий, технічний, з чудовим баченням поля і хорошими організаторськими здібностями. Недарма за ним полюють скаути багатьох європейських суперклубів. Отож Кранчар спершу сильно пробив низом. Але киян врятував Шовковський. Гості подали кутовий, і їхній Ніко, випередивши Федорова, вразив ціль.
Зрозуміло, такий перебіг подій сподобався футболістам із Загреба. Але попереду ще був другий тайм, під час якого господарі більше володіли м’ячем, грали гостріше. Але з кількох слушних моментів скористалися лише одним. Белькевич зробив і третю у цьому поєдинку голеву передачу. На неї спочатку зреагував Шацьких і впритул пробив головою. Якимсь дивом Йозич парирував. Однак на добивання встиг Гусєв. Цей юнак з кожним матчем здобуває дедалі більшу популярність у таборі фанів київського «Динамо».
Після гри
Наставник киян назвав поєдинок дуже важким для його підопічних.
— Ми припустилися багатьох помилок. Особливо в перші тридцять хвилин. Оборонці чомусь забули про підстраховку один одного. Потім ми таки впіймали свою гру і забили два м’ячі. Але одразу й пропустили, бо втратили контроль над суперниками. Після перерви була в’язка гра. Але і за таких умов ми створили багато моментів. На жаль, реалізували лише один. У Загребі буде ще важче. Господарі за підтримки своїх темпераментних уболівальників намагатимуться виправити ситуацію. Але, обіцяю, ми дуже старатимемося.
Нікола Юрчевич відзначив, що його команда ще дуже молода. Але він похвалив її за гру в дебюті матчу. Однак зізнався, що після перерви досвідченіші кияни грали набагато краще, ніж його хлопці. А також віддав належне майстерності Белькевича, Гавранчича, Федорова, Ринкона,
— Нас, звичайно, влаштував би рахунок 1:2, — сказав він. — Але і 1:3 ще не деморалізував. Битимемося до останньої секунди поєдинку на полі нашого стадіону «Максимир»...
***
Кубок УЄФА. Відбірковий раунд. Перші матчі. «Хака» (Фінляндія) — «Гайдук» (Хорватія). 2:1. «Ла Валетта» (Мальта) — «Ксамакс» (Швейцарія). 0:2. «Сараєво» (Боснія і Герцеговина) — «Сртид»(Сербія і Чорногорія). 1:1.
***
Відбулося жеребкування пар 1/16 розіграшу Кубка України. «Спартак» С — «Ворскла-Нафтогаз», «Нива» В — «Чорноморець», «Нафтовик» О — «Металург» Зп, «Спартак» І-Ф — «Металіст», «Нафком-Академія» — «Дніпро», «Закарпаття» — «Кривбас», «Красилів-Оболонь» — «Таврія», «Полісся» — «Борисфен», ЦСКА — «Іллічівець», «Зоря» — «Оболонь», «Миколаїв» — «Динамо» К, «Титан» — «Волинь», «Енергетик» — «Металург» Д , «Пальміра» — «Шахтар» Д, «Газівник-Скала» — «Арсенал» К, «Дністер» — «Сталь» А. Матчі відбудуться 23—24 серпня.