Аграрна реформа змусила мешканців села глибше замислитися над змінами, що відбуваються у земельних відносинах в Україні. Найгострішою, на нашу думку, є проблема виготовлення державних актів на право власності на землю. Виконком нашої сільради почав збирати документацію з цього питання, та, на жаль, і досі невідомо, скільки коштуватиме виготовлення державних актів. Численні організації, котрі цим займаються, називають різні суми, від 85 до 250 гривень за один документ. Дехто з них високу вартість держакта мотивує тим, що земельну ділянку треба буде заносити до єдиного земельного кадастрового реєстру з оплатою 18 гривень за кожну точку, зображену в документі.
Тому ми хотіли б, щоб на шпальтах вашої газети було оприлюднено інформацію стосовно вартості виготовлення державних актів із зазначенням реквізитів установ, які можуть надати повну інформацію.
Ми також хотіли б дізнатися зі сторінок вашого видання, чи є пільги для пенсіонерів, інвалідів та інших пільгових категорій.
В Україні виготовляють державні акти на землю також за рахунок програм, які фінансуються із-за кордону. Чи є така програма в Одеській області і як можна скористатися нею?
З повагою,  мешканці села Виноградне 
Болградського району 
Одеської області.