До редакції надійшло звернення, прийняте одностайно на зборах трудового колективу Одеського спеціалізованого державного підприємства № 15, в якому повідомляється, що ревізія, проведена КРУ «Укравтодору» на початку червня нинішнього року, встановила багатомільйонне розкрадання майна і надіслала документи ревізії до Одеської облпрокуратури. Але нікого з посадовців, зазначено у зверненні, зокрема й колишнього начальника САП № 15 А. Демка, не притягнуто до відповідальності.
Керівництво «Укравтодору» новим начальником САП № 15 призначило В. Костенка, який очолював підприємство з 1989-го по 2000 рік.
«Уперше за три останні роки, — пишуть автори, — з нами поводяться по-людськи. Ми забезпечені роботою, отримали аванс за липень, є безплатне харчування, працює їдальня, душові установки, маємо спецодяг, відремонтовано гуртожиток, туалети, водогін. На території відбудовано альтанки, колодязі, дорожне покриття. Створюються умови для ремонту техніки, почали працювати склад і заправка ПММ. Відновлено умови, що були в нас три роки тому.
Водночас немає впевненості в завтрашньому дні, бо попереднє керівництво з допомогою тих самих правоохоронних органів, окремих суддів, 31-го каналу телебачення і банків фактично організувало цькування нинішніх керівників і всіх тих, хто хоче і вміє працювати.
Нам, робітникам державного підприємства, незрозуміло, чому не виконується рішення колегії «Служби автомобільних шляхів України»? Як можна вкрасти і не повернути всю документацію за три роки, зокрема відомості на зарплату, наші трудові книжки, технічні паспорти більш як на 100 автомобілів?
Попереднє керівництво нам заборгувало понад 150 000 гривень зарплати, гроші «Укравтодор» виділив, але немає відомостей і скласти їх неможливо.
Закінчується літо, це наш сезон, час, коли ми можемо заробити.
Із чим підуть наші діти до школи, якщо їхні батьки не зможуть одержати зароблене і їх одягти, взути, купити підручники, оплатити квартплату та комунальні послуги?
То скільки може тривати ця сваволя? Скільки треба награбувати, щоб прокуратура області та Біляївського району змогли допомогти базовому підприємству Одеського облавтодору і його трудовому колективу? Скажіть, куди нам звертатися по допомогу?
Загальні збори робітників і службовців САП № 15 вимагають ужити термінових, невідкладних заходів з наведення належного порядку для забезпечення стабільної роботи державного підприємства шляхового комплексу країни.
Ми просимо прокурора області М. Косюту взяти під особистий контроль наше звернення і зупинити розгул беззаконня.
Мало того, нам стало відомо, що колишнє керівництво на чолі з А. Демком готує документи, щоб через Господарський суд і Фонд державного майна приватизувати рештки нерозграбованого державного майна САП № 15.
Ми просимо допомоги керівництва «Укравтодору», «Облавтодору», правоохоронних органів і віримо, що розкрадачів буде покарано, а шляховики дістануть можливість спокійно працювати», — закінчують звернення робітники САП № 15.