Останні кілька днів у Болгарії йде мокрий сніг, який у багатьох місцях супроводжується сильним північним вітром. У гірських районах країни висота заметів сягає понад два метри. Майже тисяча сіл Смолянської, Кирджалійської, Пловдивської, Хаськівської і Пазарджицької областей відрізані від зовнішнього світу. Їх мешканці залишаються без електрики і не можуть навіть зарядити мобільні телефони, щоб зв’язатися з рідними. На багатьох трасах країни неможливий рух транспорту через дерева та проводи, що попадали.

За словами виконувача обов’язків міністра внутрішніх справ Веселина Вучкова, пріоритетом для влади є відновлення 36 ліній електропередач. У понеділок до огляду ЛЕП і виявлення проблемних ділянок підключено гелікоптери військово-повітряних сил країни. Але їх робота ускладнюється низькою хмарністю та снігопадом, що не припиняється.
Людей, які проживають у Пазарджицькій і Смолянській областях і в районах Асеновграда та Лики, закликають не залишати домівок. У Кирджалійській області 64-літня людина, яка вийшла з дому по дрова, не змогла подолати снігові намети і замерзла. У неділю під лавиною поблизу зимового курорту Банско загинули троє туристів, тому всі відпочивальники в інших зимових центрах — Пампорово, Боровець, Чепаларе — попереджені про небезпеку, їм суворо заборонено кататися поза лижними трасами.