В Інституті законодавства Верховної Ради України 15 квітня 2014 року відбувся круглий стіл на тему «Актуальні питання державного управління в Україні».
До роботи круглого столу були запрошені відомі фахівці та практики з державного управління в Україні.
Учасники обмінялися думками щодо напрямів правової модернізації державного управління; формування державної політики у сфері соціального захисту населення України; модифікації державного управління та місцевого самоврядування; управління конкурентоспроможністю регіонів України; окремих аспектів державного регулювання підприємницької діяльності в Україні; антикорупційної політики як об’єкта державного управління в Україні; оптимізації державного управління за умов забезпечення суспільної стабільності.
У своєму вітальному слові в. о. директора Інституту законодавства Верховної Ради України, академік НАПрН України, доктор юридичних наук, професор Олег Зайчук зосередився на завданнях і ролі Інституту у процесі формування нової системи державного управління в Україні.
У своєму виступі доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент НАПрН України Ніна Нижник розкрила напрями правової модернізації державного управління в Україні. Доктор наук з державного управління, професор Валерій Воротін розкрив особливості модифікації державного та регіонального управління. Представник адміністрації Президента України, доктор наук з державного управління Віктор Соловйов зупинився на питаннях антикорупційної політики як об’єкту державного управління. Кандидат технічних наук, заслужений економіст України Дмитро Ляпін темою виступу обрав основні інструменти державної політики дерегуляції та її ключові індикатори. У доповіді професора Національної академії державного управління при Президентові України, доктора наук з державного управління Валерії Голубь основна увага була приділена політико-адміністративній взаємодії як чиннику оптимізації системи державного управління. Тема доповіді директора Інституту глобальних стратегій управління Національного університету «Острозька академія», доктора наук з державного управління, професора Ольги Руденко була присвячена стратегічним пріоритетам державного управління забезпечення суспільної стабільності. У доповіді кандидата наук з державного управління, доцента Ії Дегтярьової розкрито питання щодо підвищення конкурентоспроможності регіонів сучасної України. В обговоренні та дискусії прийняли участь фахівці Інституту законодавства Верховної Ради України.
За результатами обговорення були прийняті рекомендації та передбачається видання наукового збірника. Результати роботи круглого столу сприятимуть виробленню оптимальних підходів щодо подальшого розвитку системи державного управління в Україні та її нормативно-правового забезпечення.