Учора з Борисполя вирушила перша група військовослужбовців українського національного контингенту для участі в міжнародній миротворчій операції в Іраку
«Участь українського миротворчого контингенту в післявоєнній відбудові Іраку відповідає національним інтересам України», — заявив на урочистій церемонії відправлення українських миротворців Міністр оборони країни Євген Марчук. «Це важлива і відповідальна військова акція, котра ще раз демонструє світовій спільноті відданість України Статуту ООН, міжнародним зобов’язанням. Україна є великою європейською державою і не може стояти осторонь світових процесів. Участь у відбудові Іраку відповідає нашим національним інтересам. Український контингент виконуватиме завдання в польському секторі. Це дасть змогу поглибити співробітництво з нашим стратегічним партнером — Польщею, а також набути необхідного досвіду взаємодії з євро-атлантичними військовими структурами», — сказав Є. Марчук.
Тим часом у Києві офіційно припинило роботу Посольство Іраку в Україні. Її буде поновлено, коли новий уряд призначить своїх представників.