Кабінет Міністрів затвердив основні параметри для розробки бюджету на 2004 рік. Про це повідомив Міністр економіки та з питань євроінтеграції Валерій Хорошковський після завершення засідання уряду.

За його словами, Мінекономіки розробляло два варіанти прогнозу економічного розвитку України в наступному році: цільовий та консервативний, однак уряд затвердив другий варіант. Згідно з ним внутрішній валовий продукт у 2004 році має збільшитися на 4,8 відсотка, його номінальна вартість становитиме 274 млрд. гривень, середньорічний курс гривні до долара - 5,42, інфляція - 6,3 відсотка.

Крім того, уряд заборонив у 2003 - 2004 роках міністерствам та місцевим органам виконавчої влади вносити пропозиції про надання пільг з оподаткування, а також збільшення бюджетних асигнувань на окремі програми без визначення додаткових джерел їх фінансування.

ДПАУ доручено надати інформацію про податкові пільги в цьому році і прогнозовані показники на наступний, переглянути пільги, які не дали економічного ефекту. ГоловКРУ разом з Міноборони, Держкомрезервом та Фондом держмайна мають провести інвентаризацію орендних угод і подати до 1 вересня пропозиції про збільшення надходжень до бюджету. А Мінпраці і соціальної політики має подати пропозиції щодо розміру мінімальної зарплати на 2004 рік.

Крім того, Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про створення дочірньої компанії НАК «Нафтогаз України» - «Газтепло». Про це повідомив журналістам Міністр палива та енергетики Сергій Єрмілов. За його словами, згідно з прийнятим розпорядженням «Нафтогаз України» зможе брати в управління чи в оренду комунальні теплопостачальні підприємства в деяких областях. Це робиться з метою покращення і послуг теплопостачання, і розрахунків за газ.

Уряд затвердив план заходів із забезпечення виконання Закону «Про боротьбу із тероризмом», а також ухвалив проект закону про застосування векселів у зовнішньоекономічній діяльності. А ухвалена постанова «Про затвердження заходів з організаційного забезпечення виконання програми «Українське вугілля» на 2003 рік» має підвищити ефективність функціонування підприємств вугільної промисловості, а також забезпечити у цьому році обсяг видобутку вугілля на рівні 80 млн. тонн, в тому числі 45 млн. тонн для потреб енергетики.