Голова Верховної Ради Володимир Гройсман запевнив членів Європейської народної партії про готовність України виконати намічений план реформ.
Під час зустрічі фракції партії «Блок Петра Порошенка» з делегацією ЄНП Володимир Гройсман підкреслив, що бачить у них друзів, і висловив переконання, що їхній візит буде плідним, і вони «відчують, як ідуть справи в Україні». Керівник парламенту повідомив про плани порядку денного у частині реформ і змін, які повинні відбутися.
Голова Верховної Ради нагадав, що сьогодні виповнюється 100 днів роботи новообраного парламенту, у якому створено проєвропейську коаліцію. За його словами, цьому передувала робота з формування Коаліційної угоди. «І низку кроків з реалізації цієї угоди уряд і парламент вже втілили у життя», — сказав Володимир Гройсман.
У розмові з колегами Володимир Гройсман повідомив, що нині в парламенті триває робота над Планом законодавчого забезпечення реформ, який «дозволить систематизувати роботу в конкретні терміни».
Голова Верховної Ради нагадав про те, що в Україні ведеться робота зі здійснення конституційної реформи у частині децентралізації врядування. «Маємо підготувати новий закон про місцеві вибори, котрий забезпечить прозорість виборчого процесу», — сказав він, додавши, що «є розуміння домашнього завдання, яке потрібно виконати Україні».
В. Гройсман проаналізував ситуацію на Донбасі й зазначив: ініціативи Президента щодо мирного врегулювання Україна виконує у повному обсязі. «Однак введення в Україну миротворців дозволило б припинити військову агресію проти нашої мирної країни», — додав він.
Володимир Гройсман подякував за підтримку України і висловив упевненість, що завдяки дружнім крокам європейських партнерів «Україна вистоїть і переможе у цей непростий час випробувань».

Прес-служба Верховної Ради України.