Над книгою «Адміністративне право. Словник термінів», яку презентували у Запоріжжі, працював величезний авторський колектив (до 50 фахівців) зі всієї країни. Іншими словами, у виданні представлені провідні науковці практично всіх університетів та юридичних факультетів нашої держави. «Тут поєдналися і Північ з Півднем, і Захід зі Сходом», — йшлося у промовах під час презентації.

Книга цікава хоча б тим, що там присутнє фактично все, що може бути предметом укладення договорів і судових спорів. До речі, коли рік тому починали роботу над виданням, ніхто і передбачити не міг, наскільки актуальною стане подібна концепція.

У тому, що видання з’явилося на світ, і це неодноразово відзначалося гостями презентації, велика заслуга Тетяни Коломоєць. Вона —доктор юридичних наук, професор, декан юрфаку Запорізького національного університету. Тендітна жіночка разом із Валерієм Колпаковим — справжнім метром цього напряму юридичної науки і автором низки підручників із адміністративного права, професором Київського національного університету МВС, виступила редактором видання. А підготували книгу до друку в київському видавничому домі «Ін Юре». Видрукували так, що, як сказав В. Колпаков, «книгу хочеться взяти в руки, і взяти її з трепетом». Щодо інших гостей-авторів, то вони в кулуарах і собі жартували: «Пишаймося! Тепер ми в одному ряду з титанами словникової справи — Далем та Ожеговим». І це, мабуть, правда. Бо в часи домінування Інтернету тільки книга, яку беруть до рук з трепетом, має не лише право на життя, а й житиме довго. А що стосується змісту, то виданню надано відповідний гриф Міністерства освіти та науки, а корисним воно буде не лише ученим та практикуючим юристам, а й студентам. Останні вже оцінили книгу, як то мовиться, одностайно «проголосувавши» за неї в університетській бібліотеці...

Запоріжжя.