Шановні співвітчизники!
Сьогодні, коли ми відзначаємо День Соборності України, найкращі її сини та доньки б’ються на передовій в ім’я єдності нашої держави. Представники різних регіонів, які розмовляють як українською, так і російською мовами, проливають кров за цілісність кордонів Батьківщини. Ще ніколи в новітній історії України це свято не було наповнено таким трагічним, але й водночас героїчним змістом.
Незалежна, соборна Україна є і буде! Про неї мріяли в горнилі визвольної боротьби і в тюрмах повстанці та дисиденти. А вже у січні 1990 року перший живий ланцюг, який створили українці на честь підписання Акта Злуки УНР та ЗУНР, об’єднав два береги Дніпра.
Нинішнє російське керівництво марить новими імперськими планами. Йому хочеться за будь-яку ціну не лише зупинити повернення України до Європи, а й знищити нас. Для цього надається військова та фінансова підтримка терористам на Донбасі, мешканці якого, насправді, більше за все прагнуть миру.
Якщо комусь здавалося, що зможе поділити українців на «східняків» та «західняків», той глибоко помилився. Навпаки — ми згуртовані як ніколи. Взаємодопомога, підтримка української армії та вимушених переселенців, патріотизм та віра в Україну — в цьому і є дух Соборності. Сьогодні ні в кого не виникає сумніву, що Соборна Україна — це Європейська Україна!
Дорогі українці!
Щиро вітаю вас із цим визначним днем! Саме ви своїми щоденними справами, подвигами на полі бою доводите, що ідея Соборності України невмируща, а прагнення до неї — незнищенне.
Переконаний, разом ми переможемо будь-якого ворога, подолаємо будь-які труднощі, проведемо необхідні реформи та побудуємо правову європейську державу з високим рівнем життя.
Слава Україні!