Сумщину з робочим візитом відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ален Ремі. Керівництво регіону ознайомило французького дипломата з економічним потенціалом регіону, зокрема, з можливостями агропромислового комплексу, перспективами розвитку машинобудівної та нафтогазовидобувної галузей. Високому гостю детально розповіли про залучення інвестицій та ведення бізнесу, а також переорієнтування місцевих товаровиробників на європейський ринок.

«Ми готові йти на рішучі кроки, допомагати в розвитку вашої держави», — запевнив дипломат. Ален Ремі також висловив переконання, що майбутнє України за активним залученням інвестицій, і запропонував спільно організувати зустріч французьких інвесторів з представниками ділових кіл регіону в Києві або в Парижі для презентації можливостей Сумщини та напрацювання ділових зв’язків.

«У Сумщини є великий потенціал, який наразі орієнтований здебільшого на Росію, але з часом його вектор має бути спрямований і на Євросоюз», — зазначив французький дипломат.

Сумська область.