Протягом третьої сесії на веб-сайті Верховної Ради України було розміщено 929 інформаційних повідомлень про роботу парламенту.
Про це в інтерв’ю агентству УНІАН повідомив заступник керівника Інформаційного управління апарату Верховної Ради України Олександр Кузьмін.
Він нагадав, що управління займається «інформаційною актуалізацією» розділу «Інформаційний сервер Верховної Ради України», і зазначив, що порівняно з січнем—липнем минулого року кількість повідомлень про діяльність парламенту, його органів і народних депутатів на сайті Верховної Ради збільшилась у 2,5 разу.
Зокрема, О. Кузьмін сказав, що діяльність керівництва парламенту представлена на веб-сайті 146 повідомленнями. Співробітники відділу висвітлення діяльності Верховної Ради, який входить до складу управління, протягом третьої сесії підготували майже 30 інформацій про засідання «круглих столів», організованих парламентськими комітетами, чотири інформації про семінари, чотирнадцять — про парламентські слухання, сім — про міжнародні візити, більш як двадцять — про робочі поїздки керівництва парламенту по регіонах України.
«За інформаційним ресурсом управління можна порівняти зі спеціалізованим інформаційним агентством, робота якого не переривається навіть у міжсесійний період», — вважає О. Кузьмін.
Заступник керівника управління також наголосив, що в електронних ЗМІ і газетах значно збільшилася кількість повідомлень з посиланням на Інформуправління. Разом з тим, він нагадав про випадки використання деякими ЗМІ інформації з парламентського сайту без посилання на першоджерело або з посиланнями некоректного характеру.
О. Кузьмін також повідомив, що «значний попит» у депутатів, співробітників апарату і журналістів мають тижневик «Парламентські вісті», а також щоденний дайджест «Головні події дня», огляд «Події в Україні: провідні теми дня в друкованих та електронних ЗМІ» та огляди регіональної преси.