До кінця літа ціни на продовольчому ринку стабілізуються і повернуться до рівня 1 травня. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Віктор Янукович на вчорашньому засіданні уряду, зазначивши, що відповідне доручення виконує Міністерство аграрної політики. (В деяких регіонах України ціни за останні два тижні зменшилися на 21 відсоток.) А від керівників областей вимагали негайно активізувати закупівлю зерна, більша частина якого перебуває не на елеваторах.
Прем’єр зазначив, що уряд надав керівникам областей реальні важелі впливу на формування продовольчого та зернового ринків — зокрема здешевлення кредитів, можливість регулювання цін, впроваження соціальних замовлень на випічку дешевого хліба на малих підприємствах. Глава уряду доручив місцевим керівникам, підприємствам, власникам усіх міні-пекарень підписати відповідні угоди про термінову закупівлю продовольчого зерна у населення, виготовлення дешевого борошна тощо.
Йшлося і про основний фінансовий документ країни. Віктор Янукович зазначив, що роботу над бюджетом 2004 року буде закінчено в серпні — на початку вересня нинішнього року, проте процес проходження документа, на його переконання, буде непростим. До того ж, за словами глави уряду, міністерства та регіони мають подати пропозиції стосовно формування бюджету, а також цього місяця звітуватимуть про виконання програми і ознайомлять зі своїми планами.
Прем’єр-міністр повідомив, що Кабмін планує у вересні розглянути питання підготовки до осінньо-зимового сезону 2003—2004 років. За його словами, вже сьогодні треба перевірити стан електромереж та запаси палива. Крім того, Віктор Янукович попередив Міністра палива та енергетики України Сергія Єрмілова та Міністра праці та соціальної політики Михайла Папієва про необхідність розв’язання проблеми з виплатою заборгованості з заробітної плати, оскільки, за його словами, цьогорічний бюджет та економічний стан в країні дають змогу цілковито вирішити цю проблему.