На тутешній залізничній станції урочисто відкрили пункт підготовки цистерн під налив
Прозаїчне, здавалося б, найменування промислового об’єкта Львівської залізниці обернено пропорційне його стратегічній значущості. Недарма стрічку перед новобудовою перетнули поважні посадові особи. Начальник Львівської залізниці Богдан Піх привітав будівельників і відзначив, що цей об’єкт, як і всі інші, було зведено дуже швидкими темпами. Бульдозери з’явилися на цій території 7 травня, а вже наприкінці липня «від нуля» прокладено під землею всі необхідні комунікації, зведено котельню, адміністративно-побутове приміщення, яке забезпечує найкращі умови для праці й відпочинку. Навколишню територію також впорядковано.
Зрозуміло, що залізничники прогнозують стратегічне призначення свого об’єкта у контексті перспектив нафтопроводу «Одеса—Броди» і діють за «випереджальною» програмою. Підготовка цистерн під налив передбачає їх очистку, пропарювання, оперативний ремонт. За попередніми підрахунками, згаданий пункт обслуговуватиме 6—7 маршрутів за добу і окупиться вже за рік, адже перевезення нафти — справа прибуткова. Заступник генерального директора «Укрзалізниці» Михайло Мостовий, який взяв участь у відкритті новозбудованого об’єкта, зазначив, що минулого року перевезення нафти зросло на 18 відсотків, і цієї зими вже зіткнулися із труднощами через нестачу цистерн. Бродівський пункт підготовки цистерн під налив функціонуватиме як депо в мініатюрі й чітко та оперативно орієнтуватиметься на кон’юнктуру ринку.
За кілька місяців потужну пропарочну станцію, де готуватимуть цистерни під налив, буде споруджено і в Дрогобичі.
Голова Бродівської районної ради Назар Котишин подякував залізничникам за 50 нових робочих місць для краян і попросив... не забирати звідси висококваліфікованих будівельників. Адже ремонту потребує й вокзальне приміщення. До нього теж дійде черга. Щойно, до прикладу, відбулися урочисті входини на оновлену станцію Золочів. Уже цього року на Львівській залізниці завершується капітальний ремонт приміського рухомого складу. До навчального року в селі Лапаївці під Львовом буде здано в експлуатацію нову школу — подарунок залізничників місцевим мешканцям. Це лише окремі пункти виконаних програм. Низку «новосіль» залізничники присвячують 12-й річниці Незалежності України.
 
Львівська область.