Футбол. Чемпіонат країни з футболу. 5-й тур.
«Оболонь» — «Металург» Зп. 1:0. 1 000 глядачів. Гол: Продан, 38.
«Карпати» — «Шахтар». 1:2. 18 000. Голи: Кабанов, 84 — Тимощук, 13, Брандау, 44.
«Зірка» — «Борисфен». 1:1. 3 000. Столовицький, 28 — Козир, 68.
«Динамо» — «Дніпро». 2:1. 15 000. Алесандро, 55, Гавранчич, 90+2, з пенальті — Ротань, 51. На 67-й хвилині з поля вилучено дніпропетровця Єзерського (два попередження).
«Іллічівець» — «Кривбас». 1:0. 9 200. Мальцев, 71.
«Металург» Д — «Арсенал». 4:2. 2 500. Джамараулі, 13, Ткаченко, 45+1, Шищенко, 87, Олексієнко, 90+2 — Рябих, 88, Апхазава, 90+3.
«Ворскла-Нафтогаз» — «Чорноморець». 1:1. 8 900. Омоко, 37, з пенальті — Косирін, 25, з пенальті.
«Таврія» — «Волинь». 1:0. 5 000. Апаресіда, 88, з пенальті.
Тур почався в суботу поєдинком «Оболоні» із запоріжцями у столиці на НСК «Олімпійський». Перед початком гри найкращому асистенту арбітра («золотому прапорцеві») та «срібному свистку» попереднього чемпіонату за версією популярної спортивної газети «Команда» відповідно киянину Олександрові Шамичу та сімферопольцю Василю Мельничукові вручили спеціальні відзнаки.
А потім був матч — гострий і безкомпромісний. Шкода, що і цього разу на трибунах головної спортивної арени країни зібралося глядачів мов кіт наплакав. Принаймні здавалося, що правоохоронців прийшло більше, ніж уболівальників. Отож порядок на трибунах був ідеальний, а от справжньої святкової атмосфери на арені не утворилося. Гігантські порожні трибуни просто пригнічували.
Прикро, але відвідуваність зустрічей у Києві стала дуже гострою проблемою. Либонь, щось не так роблять організатори для залучення людей на матчі національного чемпіонату. Футбол без глядача — мертвий. Сумно та й годі.
Утім, наступного дня на динамівському стадіоні було значно веселіше. Однак і там аншлагу не спостерігалося, були вільні місця. Хоча зустрічалися один з двох на той момент лідерів і чемпіон. Хто не прийшов, має шкодувати, бо поєдинок видався гарячий. Напруження не спадало до останнього моменту.
У першій половині ініціативніші були господарі, котрі створили чимало моментів. Один лише Лєко міг забити тричі. А ще й Шацьких з Ринконом загрожували воротам гостей. Дніпропетровці відповіли лише двома випадами: Попович з лінії воротарського майданчика бив головою і влучив у Шовковського. А під завісу тайму Шилаєв метрів з двадцяти влучив під поперечину. Виручив воротар.
А от після перерви «Дніпро» взявся за справу серйозно. І відкрив рахунок: Ротань після навісної передачі Поклонського у високому стрибку влучно пробив головою.
Слід сказати, що дніпропетровці більше нагадували згуртований колектив, ніж їхній суперник. Коли виникала потреба, вони і час затягували вміло і з арбітром сперечалися гуртом і настирливо. Особливо у цій справі відзначався Мороз. Дивно, як йому все зійшло з рук.
Утім, вилучення таки відбулося. Єзерський спершу заробив жовту картку, а потім і грубо зіграв проти товариша по збірній країни Федорова, травмувавши його. Звичайно, в меншості грати значно складніше і важче.
На знімку: голевий момент у воріт «Дніпра».
Але ще перед цим епізодом киянам удалося встановити рівновагу. Двічі поспіль помилився вже згадуваний Єзерський. Він заробив попередження, а потім помилився, і динамівці вивели на ударну позицію свого новобранця, бразильського правого захисника Алесандро. Той напрочуд вправно повівся в ситуації, пробивши влучно низом. Погодьтеся, що то велика вдача — в дебютному матчі забити м’яча. До того ж гравцеві оборони.
Усе йшло до мирного підсумку. Але вже в доданий час в карному майданчику гостей жорстко зіграли проти Шацьких. Арбітр Курганов з Олександрії побачив в епізоді порушення, котре потягло на пенальті. І Гавранчич чітко й майстерно впорався із відповідальним завданням.
«Шахтар» у Львові більшість часу мав перевагу над «Карпатами». Але вирішив, що двох м’ячів, забитих у першому таймі, йому вистачить для перемоги. Однак ефектний і влучний удар Кабанова зі штрафного значно загострив ситуацію в останні хвилини.
Чергової невдачі зазнав «Арсенал». «Таврія» відсвяткувала першу перемогу, а «Борисфен» забив першого м’яча в цьому турнірі.
Лише результати
Першість країни. Перша ліга. 3-й тур. «Красилів-Оболонь» — «Спартак» І-Ф. 1:0. «Металіст» — «Металург». 1:0. «Спартак» С — «Карпати-2». 1:0. «Зоря» — «Динамо-2». 0:1. «Полісся» — «Система-Борекс». 1:0. ЦСКА — «Сталь». 1:0. «Закарпаття» — «Нафтовик». 1:0. «Нафтохім-Академія» — «Арсенал». 2:1. «Миколаїв» — «Шахтар-2». 1:1. Лідирують: «Динамо-2», «Спартак» С — по 7 очок, «Нива», «Арсенал», «Металіст», «Нафтохім-Академія», «Сталь», «Закарпаття» — по 6.
Тетянин день
Теніс. Наша Тетяна Перебийніс стала переможцем турніру серії WTA у парному розряді з призовим фондом у 300 тисяч доларів, який відбувся в Польщі. У фіналі змагань українсько—хорватський дует Тетяна Перебийніс/Сільвія Талая переграли чесько-естонську пару Лібусе Прусова/Ані Марет — 6:4, 6:2.
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.