Гарячої жнивної пори на полях Кіровоградщини нерідко можна побачити найвище міліцейське начальство. Правоохоронці області разом із хліборобами активно долучилися до боротьби за збереження нового врожаю.
У регіоні створено мобільні групи і введено чергування додаткових тимчасових постів на шляхах перевезення зерна.
Цього тижня начальник УМВСУ в Кіровоградській області генерал-майор міліції Станіслав Нікітенко особисто інспектував збирання врожаю у господарствах Олександрівського району. Він задоволений поїздкою. Каже, що керівники господарств з розумінням ставляться до роботи правоохоронних органів, тісно співпрацюють із дільничними міліціонерами та їхніми помічниками.
Приємно було пересвідчитися, що стан справ із врожаєм в районі аж ніяк не критичний. Так, у господарстві «Промагро» намолочують по 20 центнерів ячменю з гектара. Це вдвічі перевищує середньообласний показник, а керівник ПСП «Красносільське» Олександр Мартинов сподівається мати не менш як 55 центнерів ячменю з гектара. Непогано в районі вродили кукурудза, соняшник, цукровий буряк, соя.
— У нас із хліборобами спільне завдання — зберегти те, що маємо. Не допустити розкрадання врожаю, створити надійний заслін нечистим на руку ділкам, — каже Станіслав Нікітенко.
І працівники міліції зробили вже чимало. Приміром, під час перевірки зернотоків, хлібоприймальних пунктів, зокрема зернотрейдерів, виявлено низку фактів, за якими порушено 31 кримінальну справу. З них три справи — за незаконне використання зерна держрезерву загальною вагою 3622 тонни. До кримінальної відповідальності притягнуто 29 чоловік, із яких четверо посадовців органів виконавчої влади та 17 керівників і матеріальновідповідальних осіб хлібоприймальних та сільськогосподарських підприємств.
 
Кіровоградська область.