Верховний Суд України відмовився розглядати касаційну скаргу на рішення Апеляційного суду Києва, який залишив у силі вирок Голосіївського місцевого суду, винесений членам УНА-УНСО за участь у масових заворушеннях 9 березня 2001 року.

Народний депутат України Андрій Шкіль стверджує: судді ВС відхилили касаційну скаргу, оскільки вона складена так, що ставить під сумнів рішення суду. Про це повідомило агентство «Інтерфакс-Україна».
Водночас прес-служба партії «Батьківщина», яка входить до складу блоку Юлії Тимошенко, розповсюдила заяву, в якій рішення Верховного Суду розцінюється як «безпідставне і невмотивоване».
Голова судової палати у кримінальних справах ВС Микола Цетович на прохання «Голосу України» повідомив, що рішення про відмову витребувати кримінальні справи з місцевого суду було прийнято ще 16 липня цього року. До того ж суддя зазначив у мотиваційній частині, що це рішення не позбавляє адвокатів права ще раз звернутися з касаційною скаргою.
Микола Цетович також сказав, що після ознайомлення з касаційними скаргами адвокатів Миколи Янка та Євгена Ніколенка судова палата ухвалила рішення про витребування з місцевого суду кримінальних справ покараних членів УНА-УНСО для вивчення по суті. Оскільки у скаргах наводяться факти, які потребують додаткового вивчення.