Після публікації розповіді про Чудотворну ікону Холмської Богоматері («ГУ» № 135 за 23 липня) Українська народна партія подарувала Музеєві волинської ікони цифровий апарат для зйомок в інфрачервоному промінні з набором об’єктивів вартістю 13,3 тис. гривень.
Під час проведення на Волині дня УНП народні депутати України — голова партії Юрій Костенко та керівник обласної організації Борис Загрева, відвідавши музей, довідались про Чудотворну ікону Холмської Богоматері. Тоді й визріло у них рішення взяти під опіку партії подальшу реставрацію цієї тисячолітньої святині українського народу. Фототехніка, яку отримав музей, вкрай необхідна для робіт зі збереження цієї та інших реліквій. Як сказав завідувач реставраційними майстернями музею Анатолій Квасюк, вона дасть змогу проводити відновлювальні роботи на рівні світових стандартів.
На цьому шефство УНП над реставрацією ікони Холмської Богоматері не завершується. Найближчим часом партія планує придбати для музею сучасні комп’ютер, принтер і сканер.
 
Волинська область