На Дніпропетровщині створюється власний страховий фонд зерна. До такого кроку спонукали затяжні несприятливі погодні умови, яких не пам’ятають навіть хлібороби з досвідом. Узимку озимі поля протягом майже двох місяців були вкриті льодяною кіркою, товщина якої в окремих місцях сягала 20 сантиметрів. «Живими» залишилося лише три відсотки озимих посівів. Потім нове випробування: двомісячна посуха. Вона прокотилася вже по ярових культурах. Тепер — дощі, зливи, град... У деяких районах (Широківському, Апостолівському, Покровському та інших) стихія знищила сотні гектарів посівів.
— Збитки господарників тільки від загибелі озимини становлять понад 183 мільйони гривень, — каже начальник обласного управління сільського господарства Олександр Любович. — Ще 170 мільйонів витрачено на весняні пересіви. В жнива область вступила, маючи лише 550 гектарів ярових та круп’яних культур.
Ужинок, за прогнозами фахівців, передбачається більш ніж скромний: до 600 тисяч тонн зерна за врожайності майже десять центнерів з гектара. Тому й постало питання про створення власного страхового фонду. Для забезпечення області продовольчим зерном потрібно його 250 тисяч тонн, ще 126 тисяч тонн — у вигляді посівного матеріалу під озимину. На думку фахівців, створення власного запасу допоможе хліборобам протистояти різним несподіванкам природи.
 
Дніпропетровська область.