У вівторок у Чернівецькій області побував Прем’єр-міністр України Віктор Янукович. Прибув на Буковину прем’єр не просто так, а привіз із собою нового голову Чернівецької облдержадміністрації Михайла Романіва, якого буковинці добре пам’ятають відтоді, коли він працював заступником ще Івана Гнатишина.  Потім сім років Михайло Романів працював у Києві, останнім часом обіймав посаду начальника головного КРУ міста Києва.
Спочатку Віктор Янукович представив нового голову апаратові облдержадміністрації та керівникам райдержадміністрацій, потім зустрівся з журналістами.
Під час прес-конференції Прем’єр-міністр подякував Теофілу Бауеру, який був відсутній, через те що перебуває у відпустці, за роботу, відзначивши, що за час його керівництва областю, незважаючи на незначні недоліки, напрацьовано чимало позитивних тенденцій, а тому завдання нового керівника області полягає в тому, щоб закріпити ці тенденції, виправивши недоліки.
Насамперед Михайлові Романіву, за словами Віктора Януковича, треба розібратися з ситуацією на ринку продовольчих товарів, особливо у сфері забезпечення області хлібопродуктами, докласти щонайбільше зусиль для залучення в регіон іноземних інвестицій. Як хорошому фінансистові, зробити це йому буде неважко.
Після прес-конференції Прем’єр-міністр поспілкувався з чернівчанами під будинком ОДА і разом із групою супроводу, серед яких був іще один виходець з Буковини — міністр Михайло Папієв, відбув до Києва.
Уже в середу Михайло Романів приступив до виконання своїх нових службових обов’язків, незважаючи на те, що цього дня, 30 липня, в нього був день народження.