Федерація футболу України надіслала листа керівництву Королівської федерації футболу Іспанії і виконавчому директорові УЄФА Герхарду Айгнеру, в якому висловлює своє занепокоєння з приводу обстановки, що склалася в провінції Аліканте, округ Валенсія, де 9—10 вересня у містах Ельче та Мурсії планується провести кваліфікаційні матчі Євро-2004 між національними і молодіжними збірними командами Іспанії та України.
«Змушені звернутися до вас у зв’язку з тим, — ідеться у листі, — що поблизу згаданих міст, а саме в Аліканте та Бенідорм, 22 червня сталися терористичні акти. Ми дуже стурбовані нестабільною ситуацією на східному узбережжі Іспанії і погрозами баскського терористичного угруповання ЕТА на адресу іноземних туристів, котрі приїжджають до Іспанії, про продовження терористичних дій у туристичній зоні. Ми так само, як, напевно, й ви, усвідомлюємо, що проведення матчів в Ельчі та Мурсії між національними і молодіжними збірними командами України та Іспанії —великий ризик для вболівальників, гравців і тренерів команд, офіційних осіб і журналістів.
Отже, ФФУ переконливо просить Королівську федерацію футболу Іспанії переглянути рішення про місця проведення відбіркових поєдинків і повернутися до першого варіанта — зіграти в Барселоні або Мадриді. Має бути повна гарантія безпеки учасників і всіх, хто прийде на стадіони».