Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 4-й тур.
«Шахтар» — «Таврія». 2:0. 20 000 глядачів. Голи: Белік, 8, Бахарєв, 23. На
11-й та 80-й хвилинах з поля вилучено сімферопольця Гайдаша і донеччанина Глевецкаса (в обох по два попередження).
«Чорноморець» — «Металург» Д. 1:1. 14 000. Косирін, 82 — Деметрадзе, 68.
«Металург» Зп — «Зірка». 3:1. 5 000. Заяць, 9, Годін, 11, Целих, 77 — Смішко, 79.
«Борисфен» — «Карпати». 0:0. 4 500.
«Арсенал» — «Іллічівець». 0:2. 1 500. Городов, 7, Конюшенко, 73. На 23-й хвилині арсеналець Арт. Керамян не реалізував пенальті.
«Дніпро» — «Оболонь». 1:0. 9 500. Ротань, 58. На 58-й хвилині дніпрянин Венглинський не реалізував пенальті.
«Волинь» — «Ворскла-Нафтогаз». 0:1. 4 000. Ідахор, 90.
«Кривбас» — «Динамо». 0:1. 20 000. Белькевич, 66.
Цей тур запам’ятався двома нереалізованими пенальті, двома вилученнями з поля, несподіваною поразкою «Арсенала» на своєму полі та першим очком, здобутим дебютантом ліги — «Борисфеном».
А першими, на день раніше, тур почали «Шахтар» і «Таврія». Нас, зрозуміло, найбільше цікавили господарі, які завтра в Тирасполі проведуть перший матч другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Якщо донеччани гратимуть у Придністров’ї так, як проти кримчан, то особливо непокоїтися нам не слід. Підопічні Бернда Шустера діяли впевнено, потужно, переконливо. Забезпечили перемогу ще в дебюті поєдинку.
Залишилося враження, що «вуглярі» берегли сили. Але коли б захотіли, то неодмінно забили б ще три-чотири м’ячі. Після зустрічі наставник переможців сказав:
— Незважаючи на сильний дощ, команди продемонстрували досить добротний футбол. Однак ніхто не зупинявся. І ми забили два м’ячі. Після перерви прагнули збільшити перевагу, але не зробили цього.
— Яка ймовірність появи в іграх кваліфікаційних раундів Ліги чемпіонів Агахови і Лалатовича?
— Лалатович навряд чи найближчим часом з’явиться у складі. Що стосується Агахови, то він ще відчуває незначні болі. Найімовірніше наступного тижня, можливо, наступних вихідних він вже зможе з’явитися на заміну.
Велику перевагу мали у Кривому Розі динамівці. Але переважна більшість їхніх потуг розбивалися об потужну «скелю» — воротаря господарів Горяїнова, досвідченого майстра. Проте і він не витримав такого тиску. Лише раз помилився, і цим миттєво скористався Белькевич, який до радості прихильників чемпіона, нарешті повернувся на поле після травми.
Лише результати
Першість країни. Перша ліга. 2-й тур. «Спартак» І-Ф — «Миколаїв». 2:1. «Шахтар-2» — «Нафтохім-Академія». 2:0. «Арсенал» — «Закарпаття». 2:0. «Нафтовик» —ЦСКА. 1:0. «Сталь» — «Полісся». 1:0. «Система-Борекс» — «Зоря». 3:1. «Динамо-2» — «Спартак» С. 1:1. «Карпати-2» — «Металіст». 0:2. «Нива» — «Красилів-Оболонь». 3:0. Лідирують: «Нива», «Арсенал», «Сталь» — по 6 очок, «Динамо-2», «Спартак» С, «Нафтовик» — по 4.