Українські параолімпійці вже готуються до змагань, які проходитимуть в Афінах наступного року. У новому Національному центрі параолімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів у Євпаторії вони матимуть для цього якнайкращі умови. Перший готельний корпус комплексу відкрився днями на території колишнього дитячого табору «Юний ленінець». Загалом будівництво центру плановано завершити в 2005 році.
У проект мають намір вкласти 80 мільйонів гривень. Як відзначив президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, фінансування бере на себе Держкомспорт та Фонд підтримки параолімпійського руху в Україні. Очікується, тут буде повнопрофільний футбольно-атлетичний комплекс, чотири басейни, спортивні зали, стадіони для стрільби з лука та метання снарядів, спеціальний тренажерний комплекс, зал для пауерліфтингу, важкої атлетики, додаткове тренувальне футбольне поле і центр парусного спорту.
Однак тут не лише готуватимуть спортсменів до міжнародних змагань. Двері закладу відкриються і для дітей з обмеженими фізичними можливостями. Вони зможуть пройти тут курс реабілітації. А першою у книзі реєстрації гостей нового корпусу стала почесний президент благочинного фонду «Україна—дітям» Людмила Кучма.