У Севастополі завершила роботу група експертів Верховного головного командування Об’єднаних збройних сил НАТО в Антлантиці, які спільно з українськими військовими моряками вивчали питання організації органів управління і тилового забезпечення українського флоту за стандартами НАТО.
Внаслідок спільної роботи cторони створили документ «На шляху до НАТО. Засади побудови і пропонована структура Головного командування Військово-морських сил України». Він містить пропозиції про структурні зміни Головного командування українського флоту, створення логістики (тилового забезпечення), а також пілотний проект «Стратегічна команда управління» про групу експертів, делегованих головнокомандувачем ВМС України для управління впровадженням пропонованих новацій. Зокрема, експерти пропонують розглянути оптимізований кількісний і якісний склад Головного командування українського флоту, а також функціональні обов’язки окремих його підрозділів.
Документ є продовженням торішньої спільної роботи українських експертів та їхніх колег із Північноатлантичного альянсу, коли було ухвалено документ «На шляху до НАТО: головне завдання і структура Військово-морських сил України». В попередньому документі було запропоновано перспективну організаційну структуру українського флоту відповідно до стандартів НАТО і дано опис його теперешніх бойових можливостей.