Прем’єр-міністр України Віктор Янукович на засіданні Кабінету Міністрів у четвер повідомив, що уряд рекомендував главі держави звільнити з посад голів облдержадміністрацій Дніпропетровської — Миколу Швеця, Полтавської — Євгена Томіна, Чернівецької —Теофіла Бауера. Такою виявилася ціна кризи на продовольчому ринку нашої держави для цих високопосадовців.
Водночас уже з’явилися безробітні чиновники.Першими відчули на собі гнів глави уряду керівник державного департаменту продовольства, керівник управління цін Кабінету Міністрів, заступники глав деяких обдержадміністрацій, які опікувалися агропромисловим комплексом. І, схоже, це не останні кадрові потрясіння після цінового обвалу на продовольчому ринку. Уряд, за словами Віктора Януковича, попередив віце-прем’єр-міністра з питань АПК Івана Кириленка, Міністра аграрної політики Сергія Рижука та деяких керівників обласних державних адміністрацій. Прем’єр підкреслив, що «ми приймемо рішення, не очікуючи жовтня», якщо «побачимо, що вони нездатні виконувати свої обов’язки». За його словами, уряд програв, «але ми повинні перемогти».
Віктор Янукович, відповідаючи журналістам на запитання, хто стоїть в опозиції до Кабміну, сказав: «Ті, хто мав урядовий досвід і став політиком, — сьогодні вони вчать».
Схоже, Кабінет Міністрів всерйоз сподівається навести порядок на ринку продовольства за допомогою силовиків. Віктор Янукович наголосив, що «уже сьогодні напрацьований матеріал, і ми бачимо виконавців... Деякі керівники ходять і шукають захисту в Києві».