Зокрема, керівник прес-служби МВС України Лариса Волкова зазначила, що правоохоронні органи діятимуть лише згідно з чинним законодавством. Мовляв, люди з вогнепальною зброєю повинні перебувати лише в Нацгвардії, міліції, СБУ, ЗСУ, тобто там, де зброя законна. Усі незаконні збройні формування роззброюватимуть. «Нині таке завдання керівництво країни поставило перед МВС, СБУ та ЗСУ. Крім того, особи, які складуть зброю у східних областях, будуть амністовані», — наголосила вона.

У свою чергу в прес-службі СБУ зазначили «Голосу України», що позиція української влади нині досить чітка: люди повинні звільнити приміщення адмінбудівель та скласти зброю. Лише у цьому разі їх амністують. «Ті, хто не звільнить приміщення, ті, хто зі зброєю в руках, в тому числі російські диверсанти, будуть зачищені правоохоронними органами. А поки що антитерористична операція продовжується, однак зупинена активна її фаза. Усе це пов’язано із Женевськими домовленостями», — зазначили в прес-службі відомства.

Також у прес-службі повідомили, що нині триває робота із затримання і нейтралізації диверсантів у східних регіонах країни. Зокрема, затримано громадянина України С. Р., котрий є членом диверсійної групи, яка, виконуючи завдання ГРУ ГШ ЗС РФ, тероризує мирне населення в м. Слов’янськ Донецької області. Чоловік брав безпосередню участь в масових заворушеннях в Донецьку, чинив насилля, погроми та опір працівникам правоохоронних органів із застосуванням зброї. Наступним завданням диверсанта мала стати організація масових заворушень у місті Волноваха Донецької області, зокрема, ставилося завдання захоплення міського відділку Управління МВС України. Розпочато кримінальне провадження, ведуться слідчі дії.