У столиці Німеччини Берліні працюють аж три оперні театри: Німецька державна опера, Комічна опера у східній частині міста і Німецька опера колишнього Західного Берліна. 
Мало яке місто у світі може похвалитися таким багатством. Однак оскільки економіка Німеччини переживає не найкращі часи, то протягом останніх років точилася запекла дискусія стосовно того, що один із цих театрів необхідно закрити. Звичайно, такі наміри спричинили хвилю обурення у німецькому суспільстві. Проте міністрові культури Крістіні Вайс вдалося переконати своїх колег в уряді не закривати жодного.
Пані Вайс заявила: «Берлін може зберегти свої три опери. Незважаючи на складну бюджетну ситуацію, яка вам усім відома, федеральний уряд вирішив усе-таки відвернути небезпеку від столичної культури».
Ця заява — справжня приємна несподіванка, адже майже ніхто не вірив, що міністру вдасться отримати додаткові бюджетні кошти для збереження столичної культури. Але боротьба, як каже Крістіна Вайсс, була дуже запекла. 
Нині на потреби берлінської культури федеральний уряд виділяє 350 мільйонів євро на рік. З наступного року цю суму буде збільшено на 22 мільйони, повідомляє «Дойче Велле».