На Першому Національному започатковано новий телевізійний проект — авторське ток-шоу Олександра Савенка «ЧетверТА влада».

«Влада ЗМІ та влада над ЗМІ» та «Громадське мовлення в Україні: нові перспективи та старі перестороги» —теми перших програм, які не залишили байдужими учасників програми — Сергія Кичигіна, головного редактора газети «2000»; В’ячеслава Піховшека, головного редактора ТСН, Студія «1+1»; Володимира Скачко, головного редактора «Київського телеграфу»; Ольгу Таукач, телекомпанія «Гравіс»; Сергія Телешуна, президента благодійного фонду «Співдружність»; Сергія Васильєва — керівника Головного управління інформаційної політики адміністрації Президента; Григорія Тичину, президента телекомпанії «ТЕТ»; Олександра Шишова, директора агенції новин «Укрпартінформ»; Віталія Суддю, заступника головного редактора газети «Голос України», та Василя Юричка, голову Всеукраїнського прес-клубу.

Учасники телевізійних дебатів говорили про те, як українське ТБ із телебачення «для всіх» перетворити на телебачення «для кожного» і дійшли висновку, що, хоч би як називалися засоби масової інформації, вони навряд чи будуть кращі, ніж час, у якому діють.

Цикл програм «ЧетверТА влада» започатковано, щоб журналісти відкинули зайві ілюзії та зрозуміли, за якими правилами вони живуть. Зрозуміли, що вони не будуть рівними партнерами легітимним гілкам влади, але й не стануть її підлеглими. Зрозуміли, що таке цензура і чи є повноправним тиск на ЗМІ з боку влади. Хто і на що має владу? Що означає бути владою і бути під владою? Як її застосувати і коли брати на себе відповідальність?

З 24 липня, щочетверга о 22.10, дивіться на Першому Національному авторське ток-шоу Олескандра Савенка «ЧетверТА влада».