Він розташований у «Ведмежому континенті» в Київському зоопарку, а побудований на кошти Київської міської державної адміністрації. Червону стрічку розрізав начальник Головного управління побутового обслуговування та ринків Василь Щербенко. Він вручив символічні ключі від вольєра директору зоопарка Євгену Кирилюку.
«Ведмежий континент» — чи не найкраще в Європі житло для клишоногих. Він був побудований з урахуванням кліматичних умов та особливостей природи річки Амур. Адже саме ця місцевість є батьківщиною уссурійських ведмедів Еліка та Бони, які народилися в 1989 році й тільки тепер переїхали в пристойне помешкання в центрі зоопарку.
У наглядачів дізналася, що уссурійські ведмеді гарні синоптики — за тиждень відчувають різке зниження температури, багато сплять і погано їдять.
З поведінки Еліка та Бони було видно, що нове помешкання їм сподобалося. Вони розважали гостей та представників преси: підходили до скла, купалися, бризкаючись водою. До речі, у «Ведмежому континенті» також живуть рисі, мангусти, борсуки, єноти. У планах дирекції зоопарку поступово оновити помешкання всіх звірів.
Після того, як провела деякий час біля ведмедів, уже не хочеться з ними розлучатись. А на прощання всі, мабуть, бажають Еліку та Боні привести потомство, яке почуватиметься тут справді як вдома.