Колегія суддів Верховного Суду України скасувала рішення Києво-Святошинського місцевого суду та Апеляційного суду Київської області про закриття кримінальних справ стосовно Юлії Тимошенко та її чоловіка Олександра.
«Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Верховного Суду, керуючись статтями 379, 395, 396 Кримінального процесуального кодексу України, вирішила: касаційне подання заступника Генпрокурора задовольнити частково. Постанову Києво-Святошинського районного суду Київської області від 30 квітня 2002 року і рішення Апеляційного суду Київської області від 8—9 квітня 2003 року стосовно Юлії Тимошенко змінити.
Кримінальну справу, порушену проти Ю. Тимошенко 30 березня 1995 року за статтями 17-70 Кримінального кодексу України, закрити на підставі статті 5 Кримінального кодексу. В решті зазначені судові рішення стосовно Ю. Тимошенко і О. Тимошенка скасувати, а провадження за скаргою адвоката 
В. Д. Швеця закрити», — ідеться в резолютивній частині рішення суду.
Як заявив журналістам після оголошення рішення суду представник Генпрокуратури Віктор Лобач, «отже, постанови про порушення справ залишаються чинними».
Водночас адвокат Ю. Тимошенко Віктор Швець відмовився пояснити агентству, чи стосується це рішення чотирьох колишніх керівників корпорації «Єдині енергетичні системи України», оскільки, за його словами, з оголошеної частини рішення не одержав цілковитої ясності. Він наголосив, що хоче дочекатися повного тексту рішення суду, який мають представити протягом п’яти днів, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».