Популярність аудіовипусків УНІАН на каналах UMC у десять разів перевищила проектну
Секрет цього успіху, мабуть, у тому, що випуск новин триває лише одну хвилину, а зміст оновлюється вісім разів на день — через кожну годину. І тепер кожний абонент UMC у прямому значенні слова постійно носить у своїй кишені найсвіжіші новини. Щоб їх почути, досить набрати короткий номер — 116.
Сучасній людині не завжди вдається знайти час, щоб подивитися телевізор чи почитати газету. І тоді найважливіші події світу проходять повз нас: ми дізнаємося про них пізно ввечері і дивуємось. Так було донедавна. Місяць тому провідне інформаційне агентство України — УНІАН — і лідер мобільного зв’язку компанія UMC запустили випуск мобільних аудіоновин.
Суть проекту полягає в оперативному інформуванні власників мобільних телефонів про найсвіжіші новини в Україні і зарубіжжі. Для цього абоненту UMC достатньо на своєму мобільному телефоні набрати простий номер —116, і приємний жіночий голос всього за одну хвилину введе вас у курс подій, що відбуваються у країні і світі. Приємно дивує те, що протягом цієї хвилини можна почути п’ять, а інколи й шість найважливіших і найсвіжіших новин за минулу годину. За день виходить вісім таких випусків з інтервалом у годину — це 40—50 свіжих новин. Це і політичні, й економічні, і соціальні новини, а також новини спорту, прогноз погоди. У вихідні, коли ритм життя дещо уповільнюється, випуски оновлюються кожні дві години.
На початку роботи над проектом його автори не чекали, що аудіовипуски здобудуть таку популярність серед абонентів UMC. Як сказав нашому кореспонденту генеральний директор УНІАН Олег Наливайко, попит на аудіоновини «Говорить УНІАН» у десять разів перевищив проектний.
Залишається лише додати, що прослуховування новин обходиться абонентам дешевше, ніж звичайна розмова.