Ще кілька років тому можна було сміливо казати, що банківська справа — лише для спеціалістів. Сьогодні відкриттям рахунків у банках та розрахунками картками нікого не здивуєш. Зростає і кількість підприємців, які самотужки долають специфіку українського, зокрема й банківського, законодавства. Саме тому хочеться звернути увагу на нове видання підручника Олега Костюченка «Банківське право України».

Книга справді цікава, і її варто прочитати. Хоча б для того, щоб правильно вкласти кошти на рахунок, не вскочити у «пастку», коли братимете кредит. Або просто дізнатися, з чого вся ця складна система починалася, що таке грошовий обіг та цінні папери (ви ж бо хочете знати, які з них краще вибрати), як регулюється ринок валюти. Логічним завершенням підручника є глава, присвячена основам банківського права та банківської системи зарубіжних країн. Погодьтеся, це справді цікаво.
Доступність викладення є гарантією того, що не тільки юристи та банкіри прочитають книгу від початку до кінця. А банкіри належно оцінять посібник, лише взявши книгу до рук. Адже О. Костюченко уник помилок інших авторів, які будують підручник лише на літературному переказі нормативних актів. Крім ґрунтовного аналізу теоретичної частини, додано важливі речі — зразки банківських документів та тексти останніх нормативно-правових актів, що регулюють банківську діяльність. Як поталанило студентам, вони, певно, вже зрозуміли самі.
Видання третє і, сподіваємося, не останнє. Адже чудового підручника з банківської справи могло й не бути, якби не підтримка Міністерства освіти і науки України та Академії адвокатури України.