Процедура відкликання президентського законопроекту «Про внесення змін до Конституції України» на сьогодні не врегульована чинним законодавством, а тому треба провести юридичну експертизу цього питання. Про це заявив Міністр юстиції Олександр Лавринович в інтерв’ю журналістам перед початком розширеної колегії своєї установи.

За його словами, Мін’юст поки що не отримував доручення від Леоніда Кучми вивчити правові аспекти відкликання президентського законопроекту з КС. На думку Олександра Лавриновича, якщо глава держави реалізує свої наміри, то це спричинить «не юридичні нюанси, а наслідки для суспільства». «Конституція будь-якої країни не суто правовий, а політико-правовий документ, який визначає основні засади функціонування суспільства, стосунки в державі й між громадянами», — сказав Олександр Лавринович.
Він не став давати правову оцінку жодного з поданого до КС законопроекту — ані депутатського, ані президентського, але якщо до нього звернеться чи глава держави, чи народні депутати, то він може висловити свою думку. Олександр Лавринович також відмовився коментувати схвалену Верховною Радою постанову «Про порядок направлення на висновок до КС законопроекту «Про внесення змін до Конституції», пояснивши, що це — не в компетенції Мін’юсту.