Генеральна прокуратура буде добиватися згоди Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Степана Хмари та Олександра Турчинова. На цьому наголосив на прес-конференції Генеральний прокурор України Станіслав Піскун. Подання до парламенту зроблене у зв’язку з подіями в Лук’янівському слідчому ізоляторі 20—21 червня цього року.
— Йдеться про перевищення влади і втручання в роботу державної установи, — сказав генпрокурор. Водночас Станіслав Піскун повідомив, що представлення на притягнення до відповідальності народного депутата Миколи Рудьковського із фракції Соціалістичної партії він повернув слідчому на доопрацювання. Одначе він не уточнив, які звинувачення висунуті на адресу лідера блоку Юлії Тимошенко, представлення на яку також надійшло до Верховної Ради.
У свою чергу народний депутат Олександр Турчинов розповсюдив свій коментар. У ньому, зокрема, йдеться про те, що Генпрокуратура «зосередила увагу на боротьбі з опозицією». Парламентарій назвав безглуздим подання, направлене у Верховну Раду тоді, коли народні обранці пішли на канікули.