— такою була мета зустрічі народного депутата України від Херсона Олега Беспалова з керівництвом міськради та «Водоканалу».

Спонукали до неї численні звернення виборців з проханням не допустити підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення. Украй актуальну тему, що спричинила низку мітингів та пікетів в обласному центрі, зрештою, на вимогу депутатів, буде розглянуто на сесії міськради 25 липня. На ній виробниче управління водоканалізаційного господарства має запропонувати бізнес-план виходу підприємства із ситуації, що склалася: через 14-мільйонний борг обласний центр уже неодноразово «пресингували» відключенням води енергетики.
Поліпшити ситуацію з водозабезпеченням міста має очікуваний кредит Європейського банку реконструкції і розвитку. Найперше, що передбачається зробити, — замінити обладнання насосних станцій.
Заступник міського голови Херсона Альона Ротова та заступник начальника «Водоканалу» Володимир Пепель запропонували Олегу Беспалову ініціювати в парламенті розгляд низки «водяних» питань. І найперше — переглянути систему штрафів за неоплату електроенергії. До того ж, на їх погляд, варто переглянути й тарифи, за якими купує електроенергію «Водоканал», і розмежувати їх відповідно до категорії споживачів. Зокрема, вартість електроенергії для 18 відсотків абонентів-підприємств залишити як нині, а для 82 відсотків абонентів, тобто населення, «прив’язати» ціну до рівня собівартості води, котрий сьогодні не перевищує 70 відсотків.
Доручили депутатові розібратися і з проблемою реструктуризації боргів за комунальні послуги. Нещодавно ухвалений закон передбачає, що «вибиватимуть» їх спеціальні комісії. Але, за підрахунками міськради, на «розборки» з 40 тисячами боржників знадобиться кілька років. Тому Верховній Раді варто подбати, як прискорити розв’язання цієї проблеми.
 
Херсон.