У Севастополі реалізуються довгострокові програми з соціально-економічного розвитку та культури. Лише на підтримку незахищених громадян нинішнього року з міського бюджету виділено вчетверо більше коштів, ніж торік завдяки поліпшенню економіки та збільшенню податкових платежів.
Можливо, тому місто-герой обрано місцем проведення семінару. В ньому беруть участь Голова Верховної Ради Володимир Литвин, голова Комітету з питань бюджету Петро Порошенко та народні депутати від Севастополя Іван Вернидубов і Віктор Заічко. На дводенному семінарі-нараді глав обласних рад, міст Києва і Севастополя вони обміняються думками про взаємодію органів місцевого самоуправління та виконавчої влади.
У програмі семінару передбачено відвідання реабілітаційного центру для дітей-інвалідів, геріатричного будинку-інтернату, національного заповідника «Херсонес Таврійський», театру танцю, де для гостей покажуть виставу «Вибране». Гості із столиці також ознайомляться з роботою Інкерманського заводу марочних вин, Балаклавського рудоуправління імені Горького.