Такі картинки невдовзі можна буде бачити на вечірньому Хрещатику, адже в частинах столичного гарнізону вже напружено готуються до серпневого святкового параду, а головною окрасою того параду будуть військові оркестри. Їх на майдані Незалежності в призначений час збереться майже три десятки. Кожен — зі своєю музикою!

Та ні в кого не буде такої музики, як у одного з військових оркестрів Чернігова. Сама лиш музична пауза там — завдовжки у 20 тисяч років!
У Чернігівському музеї імені Тарновського військові музиканти ознайомили істориків та архівістів з мелодією, якій майже 20 тисяч років. Її «вирахували» археологи, які, розкопуючи Мезинську стоянку первісних людей, знайшли кістки мамонта з явними подряпинами ударного характеру. Аналіз судмедекспертів та вчених показав: це перші музичні інструменти людей! На мамонтових кістках були явні сліди від молоточка з рогу північного оленя, знайденого поряд.
— Ознайомившись з версією археологів, — сказав начальник 7-го військового оркестру штабу Північного оперативного командування заслужений артист України Володимир Дашковський, — ми вирішили аранжувати мелодії давнини. Це зробив соліст оркестру Артем Дворяченко. Музика мисливців на мамонтів у сучасній обробці вперше виконана на сучасних інструментах: бонгах, паличках від литавр, кастаньєтах.