Звернення

Шановний Вікторе Федоровичу!
Звертаємося до вас, як до глави Кабінету Міністрів України, який проголосив пріоритетами країни курс на євроінтеграцію, на будівництво правової держави.
Трудові колективи (докери, тальмани, стивідори, механізація) підприємств спільної діяльності в Одеському морському торговому порту занепокоєні політикою Міністерства транспорту України в морській галузі загалом і в Одеському порту зокрема.
Ми занепокоєні ситуацією, що складається навколо Одеського порту та підприємств спільної діяльності, які працюють у ньому. Звернення трудових колективів до Президента України
Л. Кучми, до вас, до Голови Верховної Ради України пана В. Литвина, до Міністра транспорту України пана Г. Кірпи залишилися без уваги. Сваволя, до якої вдаються чиновники об’єднання «Укрморпорт» під прикриттям Міністерства транспорту України, триває. Колективи працюють під постійним пресингом: міністерські комісії змінюють одна одну. Всі наші вимоги і запити залишаються без уваги. Нам не лишають вибору, ми змушені захищати свої права. Не хотілося б доводити справу до масових страйків.
Просимо вас:
1. Призначити незалежну компетентну парламентсько-урядову комісію з вивчення ситуації, що склалася в Одеському морському торговому порту.
2. Припинити безпідставні незліченні перевірки Одеського морського порту та підприємств спільної діяльності, давши змогу трудовим колективам продовжувати нормальну діяльність на умовах, що підтвердили ефективність наявних договорів про спільну роботу.
3. Покласти край діям посадовців Міністерства транспорту України та об’єднання «Укрморпорт», спрямованим на вимивання коштів із Одеського морського торгового порту та дестабілізацію ситуації у порту.
4. Ініціювати проведення перевірки правомірності вилучення обігових коштів підприємств морської галузі та користування ними об’єднанням «Укрморпорт».
Від імені й за дорученням трудових колективів підприємств спільної діяльності Одеського морського торгового порту:
голова профспілкового комітету ПСД «ГПК-Україна» Одеського порту; голова профспілкового комітету ПСД «Металзюкрейн» Одеського порту; голова профспілкового комітету ПСД «Новолог» Одеського порту; голова профспілкового комітету ПСД «Айронімпекс-Україна»; голова профспілкового комітету ПСД «УНСК» Одеського порту; голова профспілкового комітету ПСД «Олімпекс-Купе» Одеського порту; голова профспілкового комітету ПСД «Бруклін-Київ» Одеського порту; голова профспілкового комітету ПСД «Петрекс» Одеського порту.