Не справдилися прогнози експертів Кіровоградщини, які пророкували стабільність роздрібних цін на хліб у регіоні до початку збирання нового врожаю. Напередодні кампанії цінники у булочних змінювалися не раз. Насамперед подорожчали буханці білого — стартувавши з позначки 90 коп., хліб вищого гатунку додав у вартості 30—50 коп. Хоча деякі спеціалісти і вказують на невиправдане збільшення ціни з боку торговців, головна причина подорожчання, певно, в тому, що постачання продовольчого зерна додатково з держрезерву виявилося недостатнім. Дрібні хлібопекарські підприємства все одно змушені були закуповувати борошно за вільними цінами, а задовольнити попит ринку силами великих хлібозаводів, підживлюваних держрезервом, було неможливо.
Цікаво, що після подорожчання певну перевагу отримали саме невеликі хлібопекарні підприємства. Споживач, якому психологічно непросто звикнути відразу до подорожчання в 1,5 разу, звернув увагу на продукцію міні-пекарень, які випускають буханці вагою меншою від стандартних хлібозаводських 750 грамів, та вони і дешевші на 5—10 копійок.
 
Кіровоградська область.
P. S. Коли номер готувався до друку, надійшла обнадійлива інформація із споживчого ринку Кіровоградщини. Хлібобулочні вироби в окремих районах області подешевшали в середньому на 20—25 копійок, хоча на доажіотажний рівень ціни так і не повернулися.