Денне засідання 11 липня
Сесія розглянула блок законопроектів, винесених на повторний розгляд із зауваженнями Президента. Їх доповідав Міністр юстиції Олександр Лавринович. Позицію Комітету з питань правової політики відстоював народний депутат Юрій Кармазін. Глава держави вважає, що в деяких законах, проголосованих Верховною Радою, містяться норми, які не відповідають Конституції і є внутрішньо суперечливими.
Зокрема, стосовно Закону «Про статус депутатів місцевих рад» Президент вважає, що депутатів цих рад можна відкликати не будь-коли, а лише один раз упродовж терміну повноважень.
На підтримку законопроекту виступив член Комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування Борис Беспалий. Але більшості його аргументів депутатський загал не підтримав. Зрештою, пройшла пропозиція: з урахуванням поправок ухвалити закон у новій редакції. З аналогічними формулюваннями прийнято закони «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». Переважною більшістю голосів (356) прийнято Закон «Про Кримінально-виконавчий кодекс України». У профільного комітету не було заперечень стосовно пропозицій Президента до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 4 червня 2003 року. Тож його прийнято (275 голосів).
З пропозицій Президента до Закону «Про амністію» важливим є положення про запровадження уніфікованого підходу до суб’єктів амністії. Адже нині чинний закон у нерівні умови поставив осіб, засуджених за злочини з необережності. Закон прийнято в цілому. Як і Закон «Про внесення змін до Закону «Про підтримку олімпійського, параолімпійського руху та спорту вищих досягнень в Україні».
На заключному засіданні з короткою промовою виступив Прем’єр-міністр України Віктор Якунович. Він дав свою оцінку роботі Верховної Ради — в контексті співпраці парламенту з Кабінетом Міністрів.
Підсумки роботи третьої сесії підбив Голова Верховної Ради Володимир Литвин.