На третій сесії Верховної Ради парламентська більшість ухвалила 27 відсотків законопроектів. Про це заявив координатор парламентської більшості Анатолій Толстоухов на прес-конференції за підсумками роботи третьої сесії ВР.
Він зазначив, що жодних «команд до голосування» за той чи інший документ від Президента України не надходило, а більшість працювала в режимі узгодження позицій, взаємодії з главою держави та урядом і спільних домовленостей. А останні сесійні обговорення президентського й депутатського законопроектів стосовно політичної реформи довели, за словами координатора парламентської більшості, «політичну витриманість та мудрість» парламентської більшості, яка продемонструвала державницьку позицію.
Кажучи про проведення президентських виборів наступного року, Анатолій Толстоухов зазначив, що з точки зору закону іншої дати не існує. Водночас, за його словами, важко однозначно стверджувати і заявляти про «точну дату» з погляду можливих конституційних змін.
Анатолій Толстоухов не виключив, що на наступній сесії парламентська більшість може збільшитися з 241 народного депутата до 250. Відповідні заяви, за його словами, вже давно написано, але не оприлюднено через «деякі умови» їх авторів та важливість вирішення інших питань.