Депутати Вишневої міської Ради та мешканці міста занепокоєні планами «Укрзалізниці» стосовно будівництва між великою окружною дорогою та Вишневим велетенського залізничного вузла. Залізничники вже надіслали до урядовців відповідні проекти з проханням передати у власність «Укрзалізниці» згадану ділянку землі.
На переконання мешканців Вишневого, якщо впритул до міста побудують відстійник для потягів на кшталт ДВРЗ (а за планами відстань від колій до будинків становитиме майже... 100 метрів), то значно погіршиться екологія, не кажучи вже про шум, сміття тощо. До речі, у промисловій зоні міста розташовано кілька підприємств із шкідливими викидами.
«Парламентарії вже проголосували відповідний запит до міністра транспорту та виконувача обов’язків міністра екології щодо загрози виникнення екологічної катастрофи, — ділиться народний депутат від Ірпінського та Києво-Святошинського виборчого округу №95 Євген Жовтяк. — Якщо на полі зведуть технічну станцію, то про розвиток Вишневого та його інфраструктури у бік столиці можна забути».
«Мало того, що думкою територіальної громади і місцевої влади ніхто не поцікавився — все робиться потай і крадькома», — йдеться у листі депутатів міськради, які обіцяють використати весь «арсенал офіційних і емоційних контрзаходів» проти планів залізничників.
 
Вишневе
Київської області.